Hieronder vind je de voorwaarden van Escaperoom Get out of here.

Reserveringen

Alle reserveringen worden tot stand gebracht via het boekingssysteem op www.escaperoomgetoutofhere.nl. Eventuele telefonische opdrachten tot reservering worden eveneens via dit boekingssysteem ingevoerd. De reservering wordt bevestigd per e-mail. Wanneer deze bevestigingsmail niet is ontvangen, is de reservering niet vastgelegd. Let op, de bevestigingsmail komt af en toe in de spamfolder terecht.

 

Betaling

Ons streven is dat alle reserveringen 48 uur voor aanvang zijn betaald. Immers, als je zonder bericht niet komt opdagen, zitten wij voor niets te wachten.

 • Betaling via iDEAL heeft onze voorkeur, dit kan direct bij het maken van een online boeking.
 • Wil je een tijdstip vastleggen maar heb je geen identifier bij de ha.nd? Geef het ons door. Wij kunnen je ook later een iDeal-link toesturen
 • Ook is het mogelijk ter plaatse betalen met PIN. In verband met veiligheid nemen wij geen contant geld aan. Het PIN-apparaat accepteert ook creditcards.
 • Zakelijke klanten op factuur betalen, hiervoor rekenen wij €15,- aan administratiekosten. De standaard betaaltermijn is 14 dagen en kan alleen in voorafgaand overleg worden verlengd. Indien facturen te laat worden betaald wordt er een boete van 35,- opgelegd.
 • Ook je consumpties kun je met PIN betalen. In verband met veiligheid nemen wij geen contant geld aan.

Op tijd komen

Zorg dat je samen met het gehele team op tijd aanwezig bent. Je bent eerder ook welkom. Onze Game Master is in elk geval een kwartier voor aanvangstijd aanwezig. Op rustige momenten kan het zo zijn dat je daarvoor even buiten op ons staat te wachten.

Mocht je te laat (dreigen te) komen bel ons dan direct. Indien ons schema het toelaat kunnen we in sommige gevallen tot een kwartier na aanvangstijd nog jullie het volledige uur speelplezier garanderen. Hierna zullen we soms helaas de totale speeltijd moeten inkorten. Zijn jullie meer dan een half uur te laat dan vervalt jullie recht op het spel en vindt er geen restitutie plaats. Indien er nog niet is betaald ontvangen jullie van ons een factuur voor het volledige bedrag.

Zijn er onvoorziene omstandigheden, bel ons altijd even zodra dit gaat.

 

Annulering

Alle annuleringen moeten worden gemeld en/of bevestigd op ons e‐mailadres: boekingen@escaperoomgetoutofhere.nl. In het weekend of last minute kunnen we niet garanderen dat deze mail op elk tijdstip wordt gelezen. Voor de zekerheid bel daarom op deze momenten even achter je mailtje aan.

Annuleren is tot 48 uur voor aanvang kosteloos. Bij een annulering tot 24 uur voor aanvang wordt er 50% van het bedrag teruggeboekt. Daarna is restitutie niet meer mogelijk. Wanneer je zonder bericht niet komt, is restitutie niet mogelijk. Wanneer er zwaarwegende redenen zijn waarom je niet kon komen, dan zullen we in ogenschouw nemen wat De Verzetsgroep eerlijk zou hebben gevonden.

Escaperoom Get out of here zal de reservering alleen in uitzonderlijke omstandigheden annuleren. In geval van een annulering van onze kant wordt het gehele bedrag zo snel mogelijk, en uiterlijk binnen een week teruggeboekt.

 

Groepsgrootte

Per groep worden niet meer dan het maximaal aantal personen toegelaten tot de escaperoom. Voor grote groepen geldt dat het risico bestaat dat deelnemers delen van het verhaal missen, doordat er op diverse plekken tegelijk iets gebeurt. Ook zijn de ruimtes soms klein en willen we bij noodsituaties de veiligheid in acht nemen.

De maximale bezetting per spel is als volgt,

 • The Diamond Heist 3 tot 8 personen. Ideaal 4 tot 6 spelers
 • De Verzetsgroep 2 tot 8 personen. Ideaal 3 tot 5 spelers
 • Case 0048 2 tot 4 personen. Ideaal 2 tot 4 spelers
 • VOC Escape 8 tot 20 personen. Ideaal 12-16 spelers
 • Eiland Draaikolk 8 tot 20 personen. Ideaal 8-12 spelers
 • The Floor is Lava 8 tot 25 personen. Ideaal 12-18 spelers

Wij adviseren te allen tijde om onder het maximale aantal spelers te blijven voor de ideale ervaring. Bij volledige bezetting raden we het team aan onderling goede afspraken te maken over het verdelen van taken en het delen van successen, zodat iedereen een goede ervaring heeft.

Je bent altijd vrij om met het minimale aantal deelnemers te komen spelen, weet wel dat het dan soms lastig kan zijn omdat je handen en ogen tekort kan komen. Minder kan echt niet, dan zijn sommige onderdelen niet langer speelbaar.

Groepsgrootte aanpassen

De ervaring leert dat bij grotere groepen, met name bedrijfsuitjes, het aantal deelnemers op het laatste moment soms lager uitvalt dan verwacht. Voor de escaperooms is dat niet zo erg, hoewel de GameMasters waarschijnlijk op het laatste moment te kamers moeten aanpassen aan de groepsgrootte. Valt er een gehele kamer weg dan gelden onze annuleringsvoorwaarden.

Bij een reservering van het escapespel VOC Escape en The Floor is Lava gelden prijzen per persoon. De facturatie en afrekening vindt uiteindelijk plaats op het aantal personen dat 48 uur tevoren is doorgegeven, tenzij het aantal deelnemers hoger is dan doorgegeven.

Leeftijden spelers

Een bezoek aan een escaperoom is een bijzondere en soms ook intensieve activiteit. Hoewel het spannend is, zijn de kamers ook geschikt voor zwangere vrouwen en mensen op leeftijd. Voor alle deelnemers geldt dat deelname te allen tijde op eigen risico is.

Wel hanteren we minimumleeftijden om de veiligheid van de spelers en de spellen te waarborgen. Dit zijn geen adviesleeftijden en indien er twijfel is kunnen we om bewijs vragen. Wij hanteren de volgende minimumleeftijden:

 • The Diamond Heist vanaf 18 jaar, vanaf 16 in gezinsverband
 • De Verzetsgroep vanaf 12 jaar in gezinsverband
 • Case 0048 vanaf 18 jaar zonder uitzondering
 • VOC Escape vanaf 12 jaar in gezinsverband
 • Eiland Draaikolk vanaf 8 jaar (tot ±14 jaar) met begeleiding
 • The Floor is Lava vanaf 10 jaar met begeleiding

Ook bij kinderen als deelnemers, worden zijn als volledig geteld en gelden dezelfde maximale aantallen spelers zoals beschreven onder groepsgrootte. Er geldt te allen tijden dat minderjarigen begeleid dienen te worden bij een bezoek aan ons door minimaal een volwassene. In de escaperoom moet er altijd minimaal een meerderjarige speler zijn.

Voorbereiding

Mobiele telefoons en camera’s zijn in ons spel The Floor is Lava wel toegestaan.

In onze andere kamers en spellen zijn telefoons en camera’s niet toegestaan. Ook vragen we je om horloges en andere McGyver-spullen in de kluisjes achter te laten;. Alles wat je nodig hebt is aanwezig. Hoewel… (lees)brillen liggen er niet, dus neem die zo nodig zelf mee.

 

Veiligheid

De kelder is slechts 2.20 hoog en er lopen her en der buizen, pas op je hoofd.

Je komt in een escaperoom in een niet-alledaagse situatie terecht. Ga daarom geconcentreerd te werk, let op waar je loopt, stoot je hoofd niet, en zorg dat je teamleden dit ook begrijpen.

Mocht je in paniek raken of op een andere wijze het niet langer prettig vinden om in de escape rooms te blijven dat ben je vrij om naar buiten te lopen. In al onze kamers zitten noodknoppen danwel zit er geen slot op de deur. Het spel gaat gewoon verder en een van de Game Masters zal je buiten de deur opvangen.

Ons pand kent twee belangrijke vluchtroutes, een via het talud vanuit de kelder en eentje via de hoofdingang via de trap. Beide routes zijn aangegeven met noodverlichting. Er hangen bij ons ontruimingsplannen op diverse plekken, zorg dat je voor jezelf weet waar je heen kunt vluchten bij nood.

Toegankelijkheid

Voor mensen die slecht ter been zijn kunnen we op verzoek een extra stoel in de kamer plaatsen. Om het hele spel mee te maken is het handig om een beetje lenig te zijn. U kunt in elk geval een groot deel van het spel meemaken, en uw teamgenoten kunnen u op de hoogte houden van wat zij vinden en oplossen.

Personen met een rolstoel zijn van harte welkom, maar hebben wel een paar extra uitdagingen te overwinnen. Je team, en anders onze GameMaster, kan wellicht bijspringen. Allereerst is er binnen een trap naar de kelder waar onze escaperooms zijn gesitueerd. Je kan dit vermijden door buitenom gaan, dan moet je voorzichtig een talud afrijden. We hebben toiletten van normale afmeting, dus niet extra breed. Dan de escaperooms zelf, die misschien wel kruip-door-sluip-door moeten zijn. Zonder al te veel te willen verklappen: De Verzetsgroep en Case 0048 zijn niet echt geschikt. The Diamond Heist is geschikt voor (reis)rolstoelen tot 74 cm breed.

 

Parkeren

We zijn gevestigd op de hoek van een druk kruispunt tegenover Holland Casino. Het parkeerterrein is vrij toegankelijk en gratis op het moment dat wij open zijn. Er is per spel / team ruimte voor 2 auto’s. Het is niet mogelijk om zonder overleg de auto veel eerder te parkeren en/of later te vertrekken. Parkeren is op eigen risico.

Geheimhouding

Als je de escaperoom betreedt, dan moet je in principe alles geheim (willen) houden. Bedenk dat alles wat je aan een ander over de kamer vertelt, zijn of haar plezier kan bederven. Veel draait om het oplossen van de raadsels en puzzels, en om de onverwachte wendingen van het verhaal. Om deze redenen is het meenemen van opnamenapparatuur en het maken van beeldmateriaal ten strengste verboden.

Alcohol / Drugs

Op dit moment verkopen wij geen alcoholhoudende dranken. Wel kan je bij ons radler en bier 0.0 verkrijgen.

In de nabije toekomst zullen wij een horecavergunning krijgen en kan je bij ons aan de bar allerlei (speciaal)biertjes van het Utrechtse biologische merk De Leckere nuttigen. Deze worden alleen verkocht aan onze eigen gasten die minimaal 18 jaar zijn. Zoals gebruikelijk in de horeca vragen we tot 25 jaar om je ID te tonen bij bestellingen met alcohol. Er mag slechts met mate worden gedronken en de bar sluit om uiterlijk 22:00. Wanneer er geen leidinggevende aanwezig is kan het voorkomen dat er geen alcohol wordt geschonken.

Tijdens het spel is drugs‐ en/of alcoholgebruik verboden. Na gebruik kunnen wij de veiligheid van de spelers en het spel helaas niet meer garanderen. Wanneer bij aanvang van het spel een medewerker van Get out of here twijfelt aan de gesteldheid van een deelnemer, heeft de medewerker het recht deze deelnemer te weigeren zonder restitutie.

Aansprakelijkheid

Jij en je team betreden ons pand en de escaperoom(s) geheel op eigen risico. Voor waardevolle spullen zijn kluisjes voorhanden, bij het spelen van een escaperoom is het verboden om je telefoon of horloge mee het spel in te nemen.

Escaperoom Get out of here aanvaardt geen aansprakelijkheid voor geleden schade aan eigendommen of lichamelijk letsel. Escaperoom Get out of here is desondanks verzekerd voor aansprakelijkheid, en een eventuele vergoeding is gemaximeerd op het door de verzekering uit te keren bedrag.

Indien jij of een teamlid onze zorgvuldig gebouwde kamer vernielt, dan houdt het spel op, en zijn we gerechtigd de schade te verhalen.

Indien je per ongeluk iets meeneemt na het spel gaan we ervan uit dat je dit snel aan ons doorgeeft en het item weer terugbrengt. Wees je ervan bewust dat ook kleine items cruciaal zijn en soms het spel van de teams na je in het geding komt als het niet snel terugkomt.

Bedoeld voor plezier

Met behulp van bovenstaande voorwaarden willen we jou en je team een optimale ervaring laten beleven in onze escaperoom. We wensen je nu alvast veel voorpret!

Escaperoom Get out of here
Overste den Oudenlaan 9A (kantoor)
3527 KW Utrecht
Tel. 030 290 1738
KvK 64448436
BTW-nummer NL855670344B01
boekingen@escaperoomgetoutofhere.nl

Versie 1.7 van 24 juli 2019