Escapespel: VOC-Escape

VOC-Escape is een escapespel en géén escaperoom. Je hoeft niet te ontsnappen uit een kamer. VOC-Escape is een combinatie tussen Expeditie Robinson en een escaperoom. Het draait om samenwerking en het oplossen van raadsels en puzzels. Het spel is daarmee erg geschikt voor bedrijfsuitjes en grote groepen. Je bevindt je met de hele groep in dezelfde ruimte. Er worden teams gemaakt van maximaal 5 personen, en je strijdt wie het eerste alle opdrachten heeft voltooid. Misschien wordt er vanuit andere teams afgekeken, dat geeft weer eens een andere kijk op je vrienden of je collega’s.

Wil je meer weten over het verschil tussen een escapespel en escaperoom? Bel ons op 030 290 1738. 

Het verhaal

Het is 1602. Kapitein Gortzak heeft na een lange reis op zee een nieuw stuk land gevonden. Om dit stuk land te veroveren zijn er echter nog een aantal taken te volbrengen. Daarvoor schakelt hij jullie in. Jullie worden verdeeld in teams van maximaal 5 spelers. Het team dat als eerste de taken heeft voltooid kan zijn vlag hijsen en het land zichzelf toe eigenen. Ondertussen zijn er meerdere schepen onderweg die ook veel interesse hebben om het land te veroveren, er moet dus snel gehandeld worden! Durf jij de uitdaging aan om met jouw team deze missie binnen een uur te voltooien?

‘Het eiland van Kapitein Gortzak’ is een fictief verhaal, geïnspireerd op de zeeverhalen van de Vereenigde Oostindische Compagnie. Gedurende het spel zullen er verwijzingen zijn naar de Nederlandse handelsonderneming en de overzeese handel in specerijen. Kennis van of interesse in VOC is absoluut niet nodig. Voor mensen die wél interesse hebben in de VOC zal het een feest der herkenning zijn, door verschillende elementen uit die tijd die terugkomen in het escapespel. Het team dat de vlag als eerste weet te hijsen, wint.

Praktische zaken

Aantal personen: dit escapespel is geschikt voor personen van 8 tot 20 personen. Je speelt met twee teams van max. 2 tot 4 teams in één ruimte.
Kosten: De prijs is afhankelijk van het aantal personen (15,- per persoon, vanaf 135 euro te boeken). Vanaf 1 januari 2019 geldt de nieuwe prijs €17 p.p vanaf €153 met het nieuwe BTW-tarief van 9%. 
Leeftijdscategorie: minimaal 16 jaar of in gezinsverband onder toezicht van volwassene.
Reserveren: kan online tot 24 uur van tevoren. Wil je last-minute reserveren? Bel ons dan op 030 – 290 17 38.
Annuleren: kan kosteloos tot 48 uur van tevoren. Tot 24 uur van tevoren brengen wij €35 in rekening. Daarna vervalt je tegoed. In bijzondere gevallen vragen we ons af wat Kapitein Gortzak een eerlijke oplossing zou vinden.

Reserveer het escapespel VOC-Escape!

Wil je een tijdstip vastleggen, maar heb je geen iDEAL bij de hand? Dan kun je bij de betaling kiezen voor “PIN-betaling”. Je reserveert nu het gewenste tijdstip, en je betaalt ter plaatse met PIN (geen cash). Bedrijven kunnen desgewenst de factuur achteraf betalen.

Laat ons weten hoe jij VOC-Escape hebt beleefd!

Uiteraard willen wij jou en je team een fantastische ervaring geven. Daarom leren we graag van hoe jullie onze kamer beleefd hebben. Dit kun je delen op o.a. EscapeRoomsNederland, AllEscaperooms en Facebook. Hartelijk dank alvast.